15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA decedat după ce şi-a omorât pruncul

A decedat după ce şi-a omorât pruncul

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt cercetează cazul unei femei din localitatea Găneasa, care a murit după ce a adus pe lume un copil, micuţul fiind descoperit mort în WC-ul din curte.

 

 

Miţa Luca a fost găsită moartă vineri dimineaţă de soţul ei, Ovidiu, de 45 de ani. Bărbatul a anunţat imediat poliţia. Un echipaj de poliţie din comună şi un medic de familie, doctoriţa Leliana Rizea, au mers la faţa locului şi au constatat decesul. Au fost anunţaţi apoi poliţiştii de la criminalistică şi un procuror, pentru a prelua cazul.

Potrivit declaraţiilor soţului femeii decedate, aceasta era gravidă în luna a opta şi şi-a provocat avortul în urmă cu câteva zile, însă medicii legişti sunt de altă părere. Diagnosticul stabilit după efectuarea necropsiei este şoc hemoragic, naştere la termen cu retenţie de placentă. Primele cercetări au scos la iveală că decesul a survenit după ce femeia a adus pe lume un copil, descoperit de oamenii legii în WC-ul din curtea locuinţei familiei Luca. Potrivit surselor oficiale, copilul a fost născut viu.

 

Sarcină ascunsă timp de aproape opt luni

 

Potrivit unor surse neoficiale, femeia şi-a ascuns sarcina şi voia să scape de copil, încercând de câteva zile să-şi provoace avortul. Aceleaşi surse mai spun că soţul femeii era singurul care ştia despre sarcină, dar nici acesta nu a spus nimănui. Miţa Luca nu-i spusese despre sarcină nici medicului de familie, Milica Mazilu, la care acesta nu mai fusese la un control de ceva timp.

„Este pacienta mea, dar nu o am în evidenţă ca fiind gravidă. Nu a mai venit la mine la un control mult timp. Era o femeie sănătoasă, nu prea avea probleme medicale. În urmă cu câteva luni l-a însoţit pe unul dintre copiii ei la cabinet, pentru a-i face acestuia nişte analize conform programului pentru evaluarea stării de sănătate. Nu mi-a spus că este însărcinată şi nici nu părea“, a spus doctoriţa Mazilu.

 

Rudele femeii evită
să discute cu presa

 

Miţa Luca avea şapte copii, cei mai mulţi dintre ei fiind minori. Nici femeia şi nici soţul său nu lucrau. Cei doi îşi câştigau existenţa vânzând animale şi, uneori, şi pământ.

Familia Luca nu a dorit să facă nici un fel de precizare cu privire la acest caz reprezentanţilor mass-media. „Plecaţi de aici, că nu dăm nici o declaraţie! Ce vreţi să ştiţi? Că o femeie a murit?“, a spus socrul femeii decedate.

Parchetul a demarat o anchetă. Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, nu este exclusă varianta ca soţul femeii sau vreo rudă să fi fost complice. Procurorul Eugen Iacobescu spune că, în cazul în care se da dovedi că femeia a fost ajutată de o rudă să scape de copil, aceasta va fi cercetată pentru omor şi riscă mulţi ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS